Terug naar de schoolsite!

woensdag 19 april 2017

BC.: "Daar is de lente, daar is de zon"...

Zonnestralen op mijn huid, vogels die gaan fluiten, nieuwe blaadjes aan de boom, lekker spelen buiten. 't Is lente, 't is lente Joepie, joepie jei, 't is lente o wat zijn we blij!
Vandaag 19 april is het buitenspeeldag, daarom zijn we ook deze morgen de bloembakken gaan bekijken en de bomen op de grote speelplaats. Wat groeit en bloeit er zoal buiten?
Dit was dan ook het ideale moment om ons nieuw BC. aan te kondigen. 
We plannen samen nog een leuke lentewandeling, we gaan zaaien, bloemen schilderen en tekenen, knutselen, observeren hoe alles groeit en hopelijk bloeit.Wat staat er in de bak juf? Is dat salade?
Dit zijn wel echte bloemen hé juf ?, eens ruiken.
Nieuwe blaadjes aan de boom...

Zelfstandig werk, knippen en kleven " evenveel bloemen in de bloemen bak als stippen op het kaartje".
 Kleurplaat Kaatje en Karel in de tuin.

Vandaag hebben we in de mini kweekkast, tuinkers gezaaid. Eerst deden we aarde in de bak, daarna zaadjes strooien en begieten. Nu nog even ongeduldig wachten tot de zaadjes kiemen. Deze middag stonden er al enkele kinderen ongeduldig te kijken en... nee hoor, zo vlug gaat dit niet. 😕 Morgen meer succes! 😉 Vandaag hebben we bieslook gezaaid. Buiten is het nog te koud, later planten we de bieslook uit in de bakken buiten.

Naar aanleiding van het zaaien en het gieten met water op de aarde, waren de kinderen zo betrokken dat we bekkens met water hebben uitgehaald en met de voorwerpen uit de klas konden de kinderen experimenteren en kijken wat er tot de bodem zonk en bleef boven drijven.


Vandaag konden de kinderen experimenteren met klei, rupsjes en huisjes maken voor de rupsen, taarten bakken... Of bloemen kleuren, knippen en kleven.

Ook experimenteren met kartonnen buizen. De kinderen bedachten zelf om er een knikkerbaan of autotunnel mee te maken.

"De bieslook groeit niet zo vlug hé juf?"
De tuinkers anders wel hoor!😉
Schilderen van hun zelfgemaakte kleiwerkje.


Filmpje op beeldbank.nl Van eitje tot vlinder.

schilderen van bloemen, knutselen met crêpe papier een rupsje.
 Rupsjes maken van plasticine.