Terug naar de schoolsite!

donderdag 16 februari 2017

BC.: "Daar zit muziek in...", "Carnaval".

Met veel toeters en bellen, staat ons thema volledig in het teken van muziek, muziekinstrumenten en carnaval.
Deze week is onze nieuwe winkel open "de muziekwinkel", vol met instrumenten. Na een korte waarneming, konden de kinderen zelf aan de slag om muziekinstrumenten te maken. 
Volgende week staat volledig in het teken van carnaval, attributen, verkleedkleren, carnavalsfeestje op vrijdagvoormiddag.
Op dinsdagnamiddag zijn we naar het theater "BOOM" geweest in Vondel. Een woordeloze voorstelling met live muziek van de accordeon, sopraansax, doedelzak,...
Dit is "Vogel", hij kwam na de voorstelling even goeie dag zeggen en de kinderen konden hem voelen op hun hand. Vrij knutselen van muziekinstrumenten.
Donderdagmorgen zijn we met z'n allen naar de tentoonstelling gaan kijken in de derde kleuterklas! Het onderwerp was kleuters en techniek, elke klas had één item uitgewerkt. Bij juf Hilde konden we zien hoe de kinderen na het tekenen van een plan een timmerwerk in elkaar knutselden. Bij juf Nathalie was het thema "weven". Vol bewondering konden de kinderen beschouwen wat ze allemaal hadden getimmerd. Kijken mocht, aankomen niet!😐 Wat was het deze week druk in onze muziekwinkel!

Vrij knutselen van muziekinstrumenten. De kinderen mogen kiezen, een schuddoos, trommel of fluit.

 Schilderen van een hoedje.
En toen was er een feestje!!!! Samen met de andere tweede kleuterklas van juf Hilde.