Terug naar de schoolsite!

donderdag 24 november 2016

BC.:" Welkom Sinterklaas en Zwarte Piet", schoenen...

Op maandag 21 november is onze nieuwe schoenenwinkel open. De kinderen konden met enkele afspraken naar hartenlust, kopen en verkopen, passen, betalen, in dozen stoppen. Ook met de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet zijn we volop bezig. De kleuters mogen een kroon maken, vrij knutselen en schilderen van een stoomboot, speelgoed knippen en in de zak van Zwarte Piet plakken, prenten inkleuren, rollenspel,... . 
 Rollenspel, Sint en Piet komen op bezoek, terwijl de kinderen slapen. Samen delen ze heel stilletjes cadeautjes uit.De snoeppieten hebben super veel gewerkt, alles in zakjes gestopt en meegeven met Zwarte Piet om te verdelen aan de kinderen.


De dak pieten zijn aan het oefenen samen met Sinterklaas.
Sinterklaas en Zwarte Piet brengen speelgoed naar de huizen.


Sint en Piet gaan ook op bezoek in de huishoek boven!
Schilderen van een kroon.Vrij schilderen, de stoomboot.


                                        Vrij werk, speelgoed uitknippen en kleven in de zak.
Boekenhoek met themaboeken en interactive wall met de streefwoordenschat van het thema: schoenen en Sinterklaas en Zwarte Piet.Sint en zijn Pieten op bezoek in de klas van juf Claudine.


Vrij knutselen een stoomboot.

Maken van een kroon, als de Sint komt.


Dikke proficiat, een broertje voor Chloé!
Welkom Ayden!
We maken het boek van Sinterklaas.


Deze morgen gingen we kijken aan de venster of er bij Piepje, iets in de schoen lag. Want gisteren hebben we een brief geschreven en een wortel erin gestopt. We hadden er ook een camera bij geplaatst om te zien wat er zou gebeuren. Voor de tweede keer lag er opnieuw maar 1 letterkoekje in de schoen.

Gelukkig had de camera alles gefilmd en konden we vandaag samen met de kinderen van juf Hilde kijken naar het filmpje van Zwarte Piet.

Pietenmutsen klaar! Laat Sint en Piet maar komen... .
Beste ouder(s), jullie kunnen alle foto's van het Sint bezoek op donderdag 1 december 2016 terugvinden op onze schoolblog!

Hij komt, hij komt, die lieve goede sint... .
En toen was de Sint daar, samen met zijn Zwarte Piet.


Samen hebben we gezongen" 't Is donker in de straat...", "Zwarte Piet, gekke Piet...", versje, " Elke morgen kwart voor zeven...".
Eén flinke Piet die op 7 december jarig is, mag de staf van de Sint vast houden.


2 sterke Pieten om de cadeau te dragen.Iedereen krijgt een zakje snoep.Het helpende handje van de dag, mag in de klas het cadeau openmaken.
En kijk eens wat hij vindt, is dat allemaal van de Sint? Ja natuurlijk.
Magneten en vergrootglazen, een microscoop, een dobbelsteen met vakken op spelletjes mee te spelen, een magneetbord met schatkisten. Welke parels moeten er in welke schatkist, kijk naar het plaatje en je kan het zien.
Dank je wel, Sint en Piet! Vandaag konden de kinderen samen met juf Annelies een spiekpietje schilderen
Hoera, papa en mama met baby Ayden op bezoek!
De kinderen konden opnieuw enkele vraagjes stellen. Hoeveel weegt de baby al?
Slaapt hij veel?...