Terug naar de schoolsite!

donderdag 1 september 2016

BC.: Terug naar school - Dag KO - Dag nieuwe vriendjes...

Vandaag de grote dag, 1 september terug naar school. Deze keer naar de tweede kleuterklas B, met een startthema: "Dag vriendjes, dag Ko."
Alle vriendjes waren present om eerst Piepje te verwelkomen, want onze kleurrijke nestvogel was op wereldreis geweest en had een valiesje vol met leuke herinneringen mee. Daarna stapten we met z'n allen naar de nieuwe "groene" klas. De ene kleuter met wat meer enthousiasme dan de andere, tot alle mama's en papa's huiswaarts gingen... . Deze morgen hebben we een wandeling gemaakt door de school, de meeste plaatsen kenden de kinderen al, daarna was het tijd om de klas en de verschillende hoeken te ontdekken.
Met dit mooie weer kon de zandbak na al die tijd niet leeg blijven! Na de namiddagspeeltijd was er ook tijd om samen met juf Corinne naar de gymzaal te gaan.

 Ontdekken en experimenteren in de verschillende hoeken in de klas. Werkhoek, computerhoek, onthaalhoek, boekenhoek, autohoek met de kleine auto's en garages en boven in de huishoek.

 De kinderen maakten ook een lange ketting met schakels en waren spontaan aan het meten hoe lang hij wel was.Op zo'n mooie eerste schooldag,was ook de zandbak een leuk idee voor alle kinderen. De kleuters deden zelf allemaal hun schoenen en kousen uit.
5 september: schilderen van kartonnen schakels om een groepswerk mee te maken. Elk kind in de klas is een kleurrijke schakel van de ketting. Aansluitende activiteit bij het godsdienstmoment, wij zijn unieke schakels van de ketting.
Bij het mooie weer kunnen we met onze klas steeds op maandag- en dinsdagnamiddag naar buiten met de fietsen, steppen, ballen en brommers.
De kinderen vinden het ook altijd leuk om een wedstrijdje te houden. Aan de lijn klaar...


Verder werken aan het groepswerk, achtergrond sponzen om straks de schakels op te kleven.


Spel in de plasticine hoek.
 

 Boeken uit de bib. bekijken in de boekenhoek van de klas.De ketting wordt langer en langer bijna tot aan de klas van juf Claudine.

Spel boven in de huishoek.
 Kleven van de geschilderde schakels op de groene met spons bewerkte achtergrond.