Terug naar de schoolsite!

dinsdag 12 januari 2016

Mmmmm....lekkere soep!

Na de klassikale waarneming van de verschillende ingrediënten voor het bereiden van wortelsoep konden we aan de slag. Vooraleer de kleuters de wortelen in fijne stukjes sneden wasten ze zorgvuldig de handjes. Worteltjes zijn best wel hard om met een keukenmes te snijden (een schilmesje is natuurlijk te gevaarlijk voor kleuters!) maar...... waar een wil is een weg! De kleuters zochten zelf naar de beste manier om de wortelreepjes in fijne stukjes te snijden. Met de aardappelen lukte dit sowieso beter. De ajuin werd door juf versneden! "Mijn mama moet daar van wenen", "Dit piekt in mijn oogjes en ik krijg daar traantjes van" waren enkele reacties van de kleuters. Eerst de ajuin aanstoven, daarna de wortel- en aardappelstukjes erbij alsook water en bouillonblokjes. Alles goed laten koken, flink mixen en daarna natuurlijk proeven. De wortelsoep viel erg in de smaak van de kleuters!